toqki

Toqwan kata..hidup ini hanya sebentar sahaja..
Sepanjang menempuh jalan kehidupan, kita pasti melalui detik-detik
suka dan duka..
Ada masa kita akan ketawa dengan girangnya..dan ada masa kita juga menangis dengan sendunya

Oleh yang demikian, hidup tidak akan bererti jika kita tidak mampu memberi..
Memberi manusia GEMBIRA
Memberi manusia BAHAGIA
Memberi manusia Tersenyum dan KETAWA


Memberi itu membawa makna besar dalam hidup toqki
Sukar bagi toqki nak memberi(selfish kot) marami kata (selbird)
Biasanya manusia yang memberi semua itu pada toqki
Tapi, toqki juga mahu belajar menjadi manusia yang memberi

Bukanlah niat toqki nak ciplak tema us saiful Islam..
Tapi tak salah sekiranya samakan???..
Kerana Hikmah itu MILIK ORANG MUSLIM


...sekian..


Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

Pengkritik pertama bagi wajah baru toqkizone, tidak lain dan tidak bukan mira tontey..
huhuhu..Mira : " napa ada bunga atas tu..beso bapok!!"

Bunga atas itu, sebenarnya menandakan toqki dah jadi mat bunga..huahuahuaPhotobucket

Perhati molek, memang muka toqki dah jadi mat bunga, mat bunga yang bahagia bersama
si puteri budiman. Budiman ke? Ke budiwati? Apa-apalah...

Tahun baru bermula so, semua kena barulah..blog wajah baru, rumah baru, baju belum ada yang baru lagi.Photobucket.

......................

toqki : Toqwan marah kalau toqki ngadap lama-lama depan PC..chow!!



Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki







'ammu ini ajak toqki gelek, tapi toqwan ngamuk, tak jadi toqki nak tunjuk bakat.
huahuahuha

Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

toqwan bersama kawannya.(ayat)



buat mimik muka macam ni, konpem orang kata bajek!!haha

Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki


Mati itu pasti....
Mati itu akan menjemput mu bila-bila masa...tanpa mengira usia dan waktu...
Mati....mampukah kita menghadapinya..sakaratul maut yang menjemput rohmu tatkala Malaikat Maut hadir membawa perintah mencabut nyawamu dari hujung kaki hinggalah hujung rambut..

Lantas..apakah bekalan yang mampu kita bawa menghadap hadrat Ilahi...
Diri ini malu, hina, kotor, kosong untuk bertemu Zat Mu ya Allah..
Layakkah diri ini menyaksikan dan menerima cinta , kasih sayang Mu ya Allah...

..............................................................

AL-FATIHAH buat adinda Mohd Hatta Hanafi yang baru pulang ke Rahmatullah dlm keadaan begitu tenang sekali..Subhanallah...

Moga rohnya ditempatkan dikalangan para syuhada...aamin Ya Rabb



Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

bunga kobis ini hanya ada di Mesir je..Malaysia mana jumpa

aceeh..sempat lagi posing dengan bunga kobis tu






tengoklah toqwan tu, pantang jumpa merah dan pink



siapa bilang merpati tidak bisa berasmara dengan arnab?


Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki


Siapa tahu?? Hari ini , hari apa? Mestilah hari khamis. Maka disunatkanlah ke atas kita puasa sunat khamis..

Toqki and toqwan pun, puasalah hari ini. Menu buka untuk hari ini ialah Hadhara Maut..
My pebret

Jom buka bersama toqwan and toqki..daa


Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

kek air tangan toqki khusus buat toqki je
rasa kek toqwan buat toqki termimpi2..hihi

Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

Alhamdulilah....semuanya sudah selesai..toqki hanya cuma menunggu dan menemani toqwan menghabiskan
semua papernya.

Toqki ingin mohon maaf khusus kepada pengunjung blog ini, kerana toqki memang 'rajin' nak update blog ini...Bukannya tidak ada idea atau kekeringan isu...Tapi memang tidak ada mood lagi.hihi.

'alaa kulli hal..teruskan doa anda untuk saudara-saudara kita di Palestin, teruskan solat hajat anda, ringankan tangan anda untuk menghulurkan bantuan dalam bentuk kewangan dan sebagainya.

Dan jangan lupa TERUSKAN BOIKOT BARANGAN AMERIKA DAN ISRAEL LAKNATULLAH

TAKBIR!!!!!

Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU

toqki

The beginning of 2009, a new attack had started once again on .. GAZA.. Palestine..!! Another Holocoast is starting, a NEW GENOCIDE!!! Why all this?? is it a war against religions? or is it politics that we don’t understand?

If it was religion, then neither Musa (Moses), Essa’a (Jesus) and Mohammed agree with all this hate. Then which religion does agree? Where is the humanity?
Where is the salam? the peace!!! Did we forget that we are humans? Why all this? People’s hearts died… or are we the ones who died??

wake up .. WAKE UP.

************************************************

Here is a wave of protests that erupted across the world against the attacks on Gaza. Millions of demonstrators have marched in cities across Europe, Asia, Middle East & America to demand a halt to Israeli bombing in the Gaza Strip.

All people are one hand to stop all this death.
lets wake up, and understand thats not life . .


Times Square - NEW YORK
Atlanta - U.S.A

D.C. - U.S.A

Florida - U.S.A


Dallas-U.S.A

Hundreds of protesters came to Dealey Plaza to pray and to protest the recent attacks in Gaza. The event was organized by the Muslim Legal Fund of America.

London- Britain

Muslims pray for Gaza along Embankment in London

Wales

Ireland

Amsterdam - Holland

Pic:The U.N is a joke

Translation: Israel is repeating the Holocaust with support from the Netherlands”.

A man and woman hold blood-smeared dolls during an anti-Israel demonstration in Amsterdam
Turkey
Spain
Valleta-Malta

In the cold weather Muslims reflected in pool of rainwater as they prayed in Freedom Square, Valletta, before the peaceful protest against Israeli attacks

Athens

ROME - Italy

MILAN- Italy

Muslims all kneel down in prayer in front of Milan’s gothic cathedral as they protest Israel.

Paris - France



More than 20,000 protesters against Israel attacks on Gaza.

Australia
Taipei - Taiwan
Egypt

Israel TOO!!

Israeli Arabs wave Palestinian flags as they join a demonstration of tens of thousands of Israeli Arabs protesting against Israel’s military operation in Gaza in Northern Israel.

Also, Israeli Arabs held a protest march, Kuwaitis also took to the streets, a day after bigger Middle East rallies, and peaceful pro- and anti-Israel protests were held in New York.

Even with all these protests from all around the globe, the war is still going on! No one is listening to the suffering of these people.. to their pain.. to their screams! Until this MOMENT, as you are reading .. hundreds are getting killed.




Check the other countries that protested against the attack on Palestine: Jordan, Brazil, Ireland, Indonesia, Sudan, Denmark, Switerland, Nicaragua, India, Iran, Kenya, Libya, Venzuala, Argentina, Philippine, Russia, Nairobi, Pakistan, Japan!
Lets be ONE hand, to stop this!

May ALLAH bring peace to the world


Teruskan bacaan anda..
Kunjungan anda amat saya hargai. Terima kasih. Komenlah dengan penuh hikmah.Gunakanlah Bahasa Melayu yang betul.Kunjungilah T O Q K I SELALU